Als je op tramlijn 19 stapt dan…

Tram 19 stopt letterlijk voor de deur van Sniepkwartier. Maar wat heb je daar nou aan? Je leest het in dit blog waar we je meenemen voor een ritje met de tram van Sniepkwartier tot het Oosterpark. In  maar 17 minuten ‘trammen’ nemen we je via 6 tramhaltes mee langs meer dan 20 toffe hotspots.

 

Halte Brinkstraat, oud AJAX-stadion

We stappen op en rijden over de Muiderstraatweg langs de Basic Fit en de bekende Diemerbrug, onder de Ring A10 door Watergraafsmeer in. Waar nu de woningen van Park de Meer staan, was vroeger het AJAX-stadion. Wie Amsterdam van vroeger kent, weet dat je tijdens thuiswedstrijden kilometers verderop het gejuich en de teleurstelling bij een tegendoelpunt kon horen.

Halte Kruislaan, sportief door het leven

Gelukkig is het sportieve hart van dit gebied nooit verloren gegaan. Vele sportclubs huisvesten in het Meerpark. Ook de Jaap Edenbaan vind je hier. Even verderop ligt het Science Park met de Universiteit van Amsterdam.

Halte Hugo de Vrieslaan, parkje pakken

Na een rondje wandelen weer op de tram. Volgende halte is de Hugo de Vrieslaan. Waarom we hier uitstappen? Park Frankendael! Wat een ongelooflijk mooi park. In het statige pand bij de entree zit Restaurant Merkelbach met een indrukwekkend mooie tuin. Even een lekkere koffie en dan weer door met onze speurtocht naar leuke plekken in de buurt van Sniepkwartier. Midden in het park huisvest het bekende restaurant De Kas. En zo is er nog veel meer te doen. We vertellen er snel meer over.

Halte Hogeweg, shoppen op de Middenweg

We kunnen hier ons wel een middag vermaken, maar duty calls. Dus hup die tram weer in en er eigenlijk gelijk ook weer uit. Halte Hogeweg zit op de plek waar winkelstraat de Middenweg op zijn leukst is. Van een Kinki Kappers tot het Vlaamsch Broodhuys (jammie), Coffeecompany en allerlei modezaken en schoenenwinkels. We hadden ook door kunnen ‘trammen’ tot halte Oostpoort, maar dan hadden we al dit leuks gemist.

Halte Oostpoort, terrasje pakken

Als we de brug oversteken, zien we de Jumbo. Jarenlang was de HEMA in dit pand gevestigd. Nu zit de HEMA in Oostpoort, een compleet nieuw woon- en winkelgebied waar historische fabriekspanden en nieuwbouw elkaar vinden. Q-Factory-studio’s, het grootste muziekmakerscentrum binnen Europa, zijn hier gevestigd. Verder bestaat Oostpoort uit veel horeca. Wij hebben ondertussen wel zin in wat lekkers en strijken neer op een van de terrassen aan de Oranje-Vrijstaatkade. Gaaf plekje.

Halte Wijttenbachstraat, Oosterpark

Inmiddels rijden we op de Linnaeusstraat. Voor ons is de Wijttenbachstraat de laatste halte waar we uitstappen. De tram rijdt verder via Leidseplein en het gezellige West naar Station Sloterdijk. Hiervandaan loop je zo het Oosterpark in, maar ook de Dappermarkt is om de hoek. Via de Dappermarkt lopen we de altijd levendige Javastraat in. Ongelofelijk dat dit van deur tot deur maar 20 minuten reizen is.

Ben je een echt stadsmens, maar wil je wel nieuw wonen zonder de hoofdprijs aan huur te betalen? Kies dan voor Sniepkwartier. Want daar vind je het beste van twee werelden. Alle belangstellenden houden we op de hoogte als de verhuur start. Sta je al ingeschreven?