Laura verhuisde van de Jordaan naar Sniepkwartier

Laura (35) woonde een jaar of 10 in de Jordaan. Gezellig, levendig en overal dichtbij. “Fantastisch was dat, maar op een gegeven moment kreeg ik behoefte aan meer rust en ruimte. Mijn zus woont in Diemen, hier om de hoek. Daardoor had ik al gezien dat hier gebouwd werd. Toen ik besloot daadwerkelijk de move te maken, was er nog maar 1 appartement beschikbaar. Ik had geluk, want dat appartement is nu mijn nieuwe thuis.”

Als we Laura spreken, woont ze een maand in fase 1 van Sniepkwartier. We vragen hoe het bevalt. “Geweldig! Alles is ruim, licht en de plafonds zijn lekker hoog. En weet je wat grappig is? Ik dacht dat ik niet van koken hield, maar het blijkt dat juist het afwassen mij tegenstond. Nu ik een mooie keuken met vaatwasser en inductiekookplaat heb, kook ik met plezier een stuk uitgebreider.”

Mijn eigen buitenruimte
Ook de gloednieuwe badkamer, ramen die volledig open kunnen én een buitenruimte vindt Laura fijn. “In de Jordaan had ik geen buiten. Hier wel. De privéplek aan de galerij is ruim en voelt nog groter doordat ik uitkijk op de binnentuin. Daar heb ik trouwens nog geen gebruik van gemaakt, maar het is wel leuk om te zien dat er mensen zitten en kinderen spelen. De bewonerssamenstelling van Sniepkwartier is echt verrassend gevarieerd. Jongeren en ouderen, gezinnen, stellen en singles; alles leeft door elkaar.”

“Het feit dat alles nieuw is en goed functioneert, daar word ik heel gelukkig van.”

Ik mis het niet
“Ik dacht dat ik de reuring van hartje Amsterdam zou missen, maar dat is niet zo. Ik geniet ervan dat familie en vriendinnen hier in de buurt wonen. Verder fiets ik gewoon naar mijn werk in Amsterdam of ik neem de tram. Dat lijn 19 voor de deur stopt is ideaal. Je bent zo op de Middenweg en het Leidseplein. Verder zijn de supermarkt en mijn sportschool om de hoek en ben ik geregeld te vinden in het Diemerpark bij House of Bird. De lokale horeca moet ik nog ontdekken, maar Le Bistro is al goedgekeurd”, zegt Laura lachend.

Snel en goed
“Vanaf dag 1 voelde het goed. Toen ik mijn interesse toonde, mocht ik samen met iemand van Van de Steege kijken in het appartement. Ze waren heel behulpzaam en betrokken. Toen ik eenmaal het besluit genomen had, ging het allemaal snel. Voor ik het wist, had ik de sleutel en een paar weken later woonde ik er.”

Nu jij nog
Wil jij net als Laura ook huren in Sniepkwartier? De verhuur van fase 2 Sniepkwartier is 6 september gestart. Bekijk hier welke appartementen er beschikbaar zijn.