Kiezen voor geluk, zo doe je dat

Na het overlijden van haar man besloot Astrid haar appartement in Amsterdam Zuidoost te verkopen en te gaan voor het comfort en gemak van een nieuwbouw huurappartement. Van de overwaarde gaat ze leuke dingen doen. Van de Steege makelaars verkocht haar oude appartement en attendeerde Astrid op Sniepkwartier. Zo viel alles mooi samen.  

“Het gros van de woningen was toen al verhuurd, maar gelukkig was het driekamerappartement aan de straatkant nog beschikbaar. Nu woon ik hier alweer een paar maanden en ben supergelukkig! De ligging is ideaal. Ik werk in het winkelcentrum van Diemen en daar wandel ik gewoon naartoe. Daarbij ben ik zo op de snelweg én de tram stopt voor de deur. Mijn schoonfamilie woont ook in Diemen, dus die heb ik nu nog dichterbij. Wat kun je als mens nog meer willen?”

 

“Door de ligging, alles gelijkvloers en de hoogwaardige afwerking, is Sniepkwartier voor mij een klein paradijs. Ik ben supergelukkig.

 

Wensenlijstje

“Waren er dan helemaal geen wensen meer? Je komt tenslotte uit een luxe koopappartement”, vragen we Astrid. Ze antwoordt lachend:

 

“Nou eigenlijk niet. Ik wilde graag een ruim balkon en een overdekte parkeerplaats met binnendoor naar de verdieping. Dat ik zelf de keuken en badkamer niet kon kiezen, maakte me niet uit. Het sanitair, de keuken en de apparatuur zijn mooi en hoogwaardig, dus daar ben ik helemaal blij mee. De keuken zit in het midden van het appartement. Ik had al in de bladen gezien dat dat helemaal van nu is, maar voor mij was het even wennen. Ook daar ben ik nu blij mee.”

 

De voordelen van nieuwbouw

Het appartement dat Astrid achterliet kwam uit de jaren 80. “Wat een verschil”, zegt ze. “Daar kon ik mijn buren horen praten en hier hoor je niet eens dat je buren hebt. Zelfs de tram - die voor de deur stopt - hoor je niet als de ramen dicht zijn. Die uitstekende isolatie zorgt er ook nog eens voor dat ik veel lagere energielasten heb.”

 

Tot slot: “Het appartement en het gebouw zijn levensloopbestendig, dus ik kan hier tot in de lengte van dagen blijven wonen. En dat ben ik ook van plan om te doen. Het is goed zo.”

 

Fase 2 van Sniepkwartier komt eraan

Astrid huurt in fase 1. Fase 2 van Sniepkwartier gaat 6 september in verhuur. Benieuwd naar het aanbod? Klik hier en schrijf je in als geïnteresseerde, dan mis je niets. Mocht je na de start van de verhuur kennismaken met Sniepkwartier, bekijk dan de interactieve kavelkaart voor het nog beschikbare aanbod.