Diemen is Hot!

Diemen heeft circa 30.000 inwoners en is al jaren een favoriete woonplek. Niet zo vreemd, want Diemen ligt dicht bij de ring A10, waardoor je zo in allerlei grote steden bent. Maar misschien nog wel leuker, je bent snel in Amsterdam-Oost. Via Watergraafsmeer fiets of ‘tram’ je zo naar de leuke Middenweg en Oostpoort. Als je dan bedenkt dat je in Diemen verder alles vindt wat je dagelijks nodig hebt, zit je hier goed. Volop ruimte om te sporten, uitstekend aanbod van winkels, veel groen en ook nog eens goede horeca. Ook voor gezinnen is Diemen een fijne plek om te wonen door de ruimte en goede scholen.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Diemen is een van de best bereikbare gemeenten in de regio. Kies jij voor Sniepkwartier, dan zit je goed. Tramlijn 19 stopt voor je deur en met de fiets ben je bijna net zo snel in Amsterdam. Ook met de auto is Diemen goed bereikbaar via de A1, A2, de A9 en de Ring A10. Diemen heeft twee NS-stations. Station Diemen ligt aan de spoorlijn Amsterdam-Almere/Amersfoort en station Diemen-Zuid heeft een directe verbinding met Schiphol/Den Haag en Lelystad/Hilversum. De metro stopt op station Diemen-Zuid. Beide stations liggen op 6 minuten fietsafstand van Sniepkwartier.

Omgeving

Omgeving

Diemen is groen, Diemen is levendig en Diemen ligt ideaal. Dat maakt het tot een ontzettend populaire woonplaats. Diemen grenst direct aan Amsterdam-Oost en Amsterdam-Zuidoost. Fijn ook dat er zoveel water en groen in de buurt is. Het IJsselmeer biedt ongekend veel recreatiemogelijkheden. Maar zover hoef je niet eens. Watersportliefhebbers gaan fietsend naar Jachthaven ‘De Grote Zomer’ aan de Overdiemerweg. Verder is het heerlijk wandelen in natuurpark De Omloop of fietsen naar het Diemerbos en geniet van de historische veenweidegebieden.

Sportief Diemen

Sportief Diemen

Geniet je ook zo van sporten? Dan hoef je Diemen niet uit. Wist je dat Diemen een honk- en softbalvereniging heeft? The Survivors, aan de Sportlaan 9, ontvangt je met open armen. Om de hoek van het Sniepkwartier vind je diverse sportscholen en de tennisvereniging ATVD. Wil je leren duiken? Fiets dan naar Sportcentrum FBD in Diemen-Zuid. Hier kun je ook zwemmen en squashen.

Onderwijs

Onderwijs

Diemen heeft zeven basisscholen. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Voor het voortgezet onderwijs zijn er tal van mogelijkheden in de omgeving. Doordat de tram voor de deur stopt en Diemen twee stations heeft, zijn alle scholen goed bereikbaar. Door de aanwezigheid van Hogeschool InHolland en OUR Campus in Diemen-Zuid is Diemen ook bij studenten erg populair.

Winkelen, eten en drinken

Winkelen, eten en drinken

Diemen heeft het Diemerplein. Een groot – deels overdekt – winkelcentrum met voldoende parkeergelegenheid. Hier doe je een snelle boodschap bij de supermarkt, bezoek je een van de speciaalzaken en shop je ook voor kleding. Het aanbod is heel gevarieerd en uitgebreid. Er zijn ruim 60 winkels met een uiteenlopend aanbod op het gebied van mode, lifestyle en beauty en horeca. Elke vrijdag is er koopavond. Je fietst vanaf Sniepkwartier in 3 minuten naar het winkelcentrum.

Cultuur en ontspanning

Cultuur en ontspanning

Op het gebied van kunst en cultuur kunnen maar weinig plaatsen tippen aan Amsterdam. Gelukkig ben je daar zo. Maar je kunt het zeker ook dichter bij huis vinden. Je zult versteld staan van wat Diemen te bieden heeft. Voor toneel, cabaret, film en muziek ga je in Diemen naar theatercafé De Omval. Wil jij je stem laten horen? Diemen heeft zelfs een zangkoorvereniging, een Muzikaal Theater én een muziekschool.

Tip:

Zoek je een zonnig terras op loopafstand van het Sniepkwartier? Wandel naar de tennisvereniging of jachthaven ‘De Grote Zomer.’